2014. június 18., szerda

Miért jó a magassarkú?

Sokan vitatkozna azon, hogy magassarkú vagy nem magassarkú. Az én válaszom: Magassarkú. Hogy miért?
A magassarkú egy nagyon nőies kifinomult darab amit fel lehet venni egy esti buliba, a munkahelyre, iskolába, alkalomra vagy hétköznapra. Most lássuk 4 pontban miért is jó a magassarkú. Érveljünk az ellenérvek ellen!


  1. Formásabbá teszi a lábakat: Persze csak optikailag, a magassarkú a formája és a kialakítása miatt a lábakat nyújtja, ezáltal hosszabbnak tűnik a lábunk és vékonyítja a vádlikat is.
  2. Jobb tartást biztosít: Ha valaki magassarkúban van akkor egyszerűen nem lehet görnyedt háttal és/vagy lógó vállal járni. Nem is szép és szerintem kényelmetlen is. Ezért aki nap mint nap magassarkúban van az hozzászokik a megfelelő tartáshoz így valószínűleg lapos talpúban is szépen fog járni.
  3. Comberősítő: Na persze nem nagyon, de aki rendesen jár a magassarkúban az érezheti hogy a combjának a külső fele megfeszül ezáltal valamilyen szinten erősödik a comb is.
  4. Önbizalom növelő: A miért-je szerintem örök rejtély marad mindenkinek, de a legtöbb nő magabiztosabbnak érzi magát a magassarkújában.

Hogy kényelmes legyen a cipő egész nap:


  • A boltban menjünk a cipőben pár percet és még pár percet álljunk is egy helyben. Ha ezidáig kényelmes volt akkor nagy bajok nem lehetnek egy egész napos hordás után sem.
  • Vegyünk hozzá sarokvédőt és minden használat előtt tegyük bele a cipőbe. A sarokvédő a vastagsága miatt megakadályozza, hogy a cipő sarka kidörzsölje a miénket. A sarokvédő többféle kialakítású lehet. Találunk sebtapasz formájút is, de oválisat is, valamint van gél állagú ami nem csúszik és akár több cipőben is lehet hordani vagy vehetünk ragaszthatót is. A lényeg: 1 darab mindig legyen otthon.
  • Hordjunk talpbetétet is! Válasszunk kimondottan magassarkúhoz tervezett fazont, mert ezeknek az eleje ami a talp elülső részét védi(ahova magassarkúban a legnagyobb terhelés jut) vastagabb borítással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése