2014. augusztus 3., vasárnap

Back to school

Legnagyobb sajnálatunkra itt az Augusztus és mindjárt iskola. De ezt tegyük egy kicsit élvezetesebbé. Ma sok mindenről lesz szó így ez egy hosszabb bejegyzés lesz.:)

-Jöjjenek először a tanfelszerelések, iskolatáskák.

Füzet-,könyvborítók:
Mindenképp ajánlom, hogy legyenek mind a füzetek mind a könyvek bekötve, mert sajnos bármennyire is vigyázunk rá, nagyon hamar tönkremegy. Ha nem szeretnénk túl csicsázni válasszunk láthatatlan öntapadós borítót. Garantálom semmi baja nem lesz. Persze ha nem szándékosan csinálunk vele valamit. :)
A másik alternatíva a csomagolópapír. Amíg alsós voltam anyukám mindig abba csomagolta  a könyveim, füzeteim. Ha ezt választjuk akkor is érdemes még öntapadóssal is befedni.

Általános dolgok amik iskolába kellenek:
Persze ez a lista közel sem teljes, de ezek azok a minimumok amit minden iskolában kérnek legyen az általános iskola vagy középiskola.
-toll,ceruza,színes ceruza
-radír
-körző,vonalzó
-szögmérő,derékszögű vonalzó
-számológép
-szövegkiemelő (ez csak neked segít,de nem létszükséget)
-tolltartó
-faragó

Iskolatáskák:
Az iskolatáska mindig nagy kérdés mind szülőknek mind gyerekeknek. A szülőnek ez tetszik, de a gyerek más milyet akar, stb..Gondolom mindenkinek ismerős a helyzet.
Alsósoknál, ötödikes, hatodikasoknál a hagyományos iskolatáskát ajánlom. A legkisebbeknek pedig az ergonomikus kialakításúakat. A nagyobbaknak pedig mehet a rendes hátitáska.
Hetediktől egészen gimnáziumig pedig általában oldaltáskát szoktak hordani a diákok. De vannak akik megmaradnak az egyszerű hátitáskáknál, amiért nem is hibáztatom őket, hiszen rengeteg nagyszerű fazont lehet ma már találni.Az oldaltáskásoknak pedig egy pár fontos dolog ha emellett döntünk.
-Pár naponta cserélgessük, hogy a jobb vagy bal vállunkon visszük a táskát, ezzel ugyanis megelőzhetjük a gerincferdülést.
-A táska pántja legyen vastag és legyen rajta egy ilyen szivacsos rész ami a váll legtetejét éri.
-Ha tudunk vegyünk merevített falú táskát. Ebben a könyvek sem gyűrődnek össze annyira, és kényelmesebb is.

- Jöhetnek a ruhák cipők kiegészítők

A suli első napján mindenki a legjobb formáját akarja hozni. De ez sokszor nem jön össze, késői kelés, éjszakai nem alvás miatt. Szóval nagyon sok minden keresztbe tud tenni, de a következő összeállításokkal és egy kis alapozóval te lehetsz a legjobb a suliban. Íme pár ruha összeállítás amiből biztos mindenki megtalálja a neki legszimpatikusabbat.

- Az egyszerű:

















- A szoknyás:
















- A fiús lány:

















- Akiknek ünneplőbe kell lenni:

















És azt hiszem ez most ennyi lett volna, a napokban jön a második része a Back to school-nak amiben egyszerűen elkészíthető hajakat, sminkeket és ételeket valamint Back to school DIY ötlteket fogok megmutatni. :)
Sziasztok!
Aggie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése